Aktivnosti

CPSA obuhvaća veliku lepezu različitih aktivnosti sa svrhom unapređenja studentskog života i stjecanja iskustva prije završetka fakulteta. Uključi se u naše edukativne aktivnosti, natjecanja, razmjene, prakse, javnozdravstvene kampanje i humanitarne akcije jer te upravo iskustvo razlikuje od ostalih prilikom zapošljavanja!

Edukativne aktivnosti

Soft Skills

Razvijanje mekih vještina od iznimne je važnosti, a mnogi ne znaju ni što to znači. Kako bi naši studenti jednoga dana bili kompetentni, svake godine održavamo treninge i radionice mekih vještina u sklopu kojih studenti usavršavaju prezentacijske, komunikacijske, organizacijske i mnoge druge vještine.

Virtual PharmaCon

Virtualni kongres poznatiji pod nazivom „Virko“ prvi je projekt CPSA-e koji se u potpunosti održava online od 2015. godine. Uskočili smo u korak s vremenom i kongres podigli na internacionalnu razinu te ga često organiziramo u suradnji s drugim udrugama. Predavanja traju tri dana, a predavači su svjetski poznati.

Kongres

CPSA Kongres najveći je godišnji projekt Udruge koji broji preko 200 sudionika. Kongres traje 3 dana u kojima se izmjenjuju predavanja, radionice, soft skills treninzi te bogati zabavni program, a sve u sklopu aktualne zdravstvene teme koja obuhvaća sadržaj izvan kurikuluma fakulteta.

Natjecanja

MSE – Natjecanje u marketinškim vještinama

Natjecanje u marketinškim vještinama osmislila je CPSA 2017. godine, a kasnije ga je usvojila i Svjetska federacija studenata farmacije IPSF. Ovo Natjecanje pruža jedinstvenu priliku čuti i naučiti o marketingu iz prve ruke od strane marketinških stručnjaka te usavršiti meke vještine. U dva dana studenti 3., 4. i 5. godine farmacije i medicinske biokemije slušaju predavanja i sudjeluju na radionicama te u timovima rješavaju marketinški slučaj.

Natjecanje u izradi i prezentaciji znanstvenog postera

Natjecanje je nastalo 2021. godine u Splitskoj podružnici CPSA-e, a natjecatelji su studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu te Medicinskog fakulteta u Splitu! Kroz natjecanje studenti uče kako na temelju znanstvenog rada ili znanstvenih publikacija prikladno izraditi i prezentirati poster.

CSE – Natjecanje u kliničkim vještinama

Natjecanje u kliničkim vještinama je interdisciplinarno natjecanje s ciljem ukazivanja na važnost timskog rada i suradnje stručnjaka prilikom brige za pacijenta. Studenti viših godina farmacije i medicinske biokemije zajedno sa studentima medicine i/ili nutricionizma kroz dva dana prate predavanja i radionice te rješavaju zadani klinički slučaj.

PCE – Natjecanje u konzultacijskim vještinama

Natjecanje u konzultacijskim vještinama održava se 3 dana te se sastoji od predavanja, pismenog ispita, radionice i finala koje je simulacija rada u ljekarni. Cilj je natjecanja studentima dočarati kako uistinu rad u ljekarni izgleda, a natjecatelji su studenti 2. i 3. godine studija farmacije!

Javno zdravstvo

Vampire Cup – dobrovoljno darivanje krvi

Ovo darivanje krvi je dio projekta Vampire Cup koji organizira IPSF (International Pharmaceutical Students’ Federation), a to je svojevrsno natjecanje između zemalja, odnosno udruga članica u skupljenim količinama darivane krvi na određeni dan. Svaka doza može pojedinoj udruzi donijeti pobjedu, ali još važnije – spasiti nečiji život!

CPSA Healthy Lifestyle

CPSA Healthy Lifestyle javnozdravstvena kampanja sastoji se od mnogih radionica, treninga i natjecanja u kojima sve sudionike potičemo na tjelovježbu i zdrav način života. CPSA se kreće je natjecanje u sklopu ove kampanje u kojemu se studenti, ali i svi ostali zainteresirani trude prijeći najviše kilometara kroz nekoliko mjeseci!

#SrušimoStigmu

#StrušimoStigmu radionice za učenike srednjih škola i studente nagrađene su Dekanovom nagradom. U radionicama studenti volonteri zajedno s učenicima/studentima sudionicima raspravljaju o psihičkim poremećajima i ruše njihovu stigmatizaciju! Radionice su osmisli naši studenti na CPSA Kongresu 2016. godine, a provodi se i u online obliku.

CPSApunčić

CPSApunčić je Rektorovom nagradom nagrađena kampanja javnog zdravlja za djecu predškolske dobi s ciljem ukazivanja na važnost pravilnog pranja ruku. Studenti volonteri djeci u vrtićima kroz interaktivne radionice i zabavne igre objašnjavaju kako se prenose bolesti te uklanjaju strah od bijelih kuta! Radionice se provode i u online obliku.

Razmjene

SEP

SEP je projekt Svjetske udruge studenata farmacije (IPSF), a omogućuje studentima, čije su udruge članice IPSF-a, odrađivanje stručne prakse izvan svoje zemlje. Svakoj zemlji dodijeljen je određeni broj mjesta za njihove studente, a trajanje razmjene ovisi o zemlji u koju putujete. Većina razmjena traje između jednog i tri mjeseca, no neke traju i svega dva tjedna.

Twinnet

Twinnet je projekt Europske udruge studenata farmacije (EPSA), a temelji se na suradnji dvaju ili više fakulteta. Radi se o kraćoj razmjeni studenata u trajanju od, u prosjeku, tjedan dana, a u kojoj gosti studenti imaju priliku upoznati zemlju domaćina, strukturu i kapacitete fakulteta te farmaceutsku industriju te zemlje. U sklopu Twinneta, nastao je i Pharma Cafe – online način upoznavanja studenata iz različitih država!

Službeno glasilo udruge

Recipe

Recipe je službeno glasilo Udruge koje u tiskanom izdanju izlazi jednom godišnje, a od 2018. godine članci izlaze na tjednoj bazi na Recipe portalu. Na portalu članke možete čitati na hrvatskom i engleskom jeziku! Članovi redakcije obavještavaju širu javnost o znanstvenim i općenitim studentskim temama te temama vezanima za CPSA-u.

Humanitarni događaji

Humanitarne akcije

Članovi naše Udruge pomažu potrebitima i volontiranjem, darivanjem krvi, skupljanjem plastičnih čepova za oboljele od leukemije i limfoma, skupljanjem Božićnih darova i na mnoge druge načine! CPSA ima veliko srce što i je u duhu budućih zdravstvenih radnika.

#CPSApomaže

Humanitarni koncert s tombolom organizirao se prvi puta online 2020. godine. Izvođači na koncertu glazbeni su talenti našega i ostalih fakulteta te velike zvijezde glazbene scene Hrvatske. Novac prikupljen od prodaje ulaznica i tombola donira se najpotrebnijima!

CPSA palačinkijada i fritulijada

Dva puta godišnje organiziraju se u Zagrebu palačinkijada, a u Splitu fritulijada s humanitarnim karakterom. Studenti peku i prodaju ukusne slastice na zimu i ljeto, a sav se prikupljeni novac donira!

Što čekate? Pridružite nam se.